GLASPLUKTEA_HIGHTEA2
We hebben verschillende soorten High Tea’s. We bieden de volgende aan, maar schroom niet om je wensen kenbaar te maken, er is van alles mogelijk! Wat je ook kiest: er is natuurlijk genoeg ruimte en rust om samen te praten en eventueel een wandeling te maken. Reserveren is een must.

De High Tea kan op donderdag t/m zaterdag geboekt worden. 1 keer in de maand zijn wij ook op zondag open, ook zijn wij in het hoogseizoen vaker geopend op andere dagen: zie onze openingstijden.
De Tea kan plaatsvinden vanaf 10 uur , of rond lunchtijd, en in de vroege middag.

Grote groepen kunnen op de door hun gewenste dag boeken.
Voor grotere groepen, denk aan een familiedag, personeelsuitje of verjaardag, zijn wij ook op andere dagen geopend. We hebben zelfs een aparte ruimte voor grote groepen!   uktea High Tea.

Iedere workshop is geschikt voor groepjes van 2 tot ongeveer 90 personen.
De workshops zijn ook aan te passen aan uw smaak, wilt u liever ontvangen worden met een glas vers geperst fruitsap of een heerlijk drankje van de kaart?
Hulp nodig met kiezen? Bel ons gerust, door onze ervaring de afgelopen jaren, weten we u vast goed te adviseren wat voor u en uw groep(je) het meest geschikt is! Pluktea High Tea.

Zo kan een pluk tea eruit zien:

Je spreekt met ons je wensen en aankomst tijd af.  je wordt ontvangen met koffie of huisgemaakte limonades (zoals viooltjessiroop) met wat lekkers. 
Hierna een korte uitleg over het maken van de thee. Bij Pluk je gezond krijg je van ons eerst een pot thee als voorproefje. Je maakt daarna heerlijke kruidentheeën van de plantjes : zoete thee, bloementhee, stevige thee, fruitige thee: er is van alles mogelijk! Je kunt meerdere recepten uitproberen: je mag zo vaak plukken als je wilt!*
Ook mag je gebruik maken van de vele gedroogde kruiden die klaar staan. Je kunt lekker aan de slag met de thee of nog even wachten op de etagère met lekkers zoals lekkere taartjes, verassende cakejes, knapperige koekjes en meer. Uiteraard krijgt u ook hartige hapjes, denk aan:  vers brood met zelf gemaakte dipjes, heerlijke hartige fingerfood hapjes en vaak een verassing van de chef!  We serveren uiteraard ook warme hartige hapjes.
(Wilt u meer hartig dan zoet, of omgekeerd? geef dit van te voren aan!)
* Wil je langer blijven dan de afgesproken tijd: reserveer dit van te voren!
Pluktea High Tea.

BEKIJK DE VERSCHILLENDE WORKSHOPS:

Sectie

kosten: € 25,- p.p .

vanaf vijf personen.
Met minder personen? Dat is in de meeste gevallen geen enkel
probleem! Neem even contact op met ons of dedoor jou gekozen datum gewoon door kan gaan. kosten bij groepen vanaf 15 personen zijn anders. Bel daarvoor.
duur: ongeveer 2  uur

Wat is dat?
Veeeeel recepten om samen potjes thee te maken!!

Samen maak je de lekkerste potjes thee uit de tuin! Het leuke hierbij is dat je je eigen groepje in twee (of meer) deelt, kies per groepje een thee recept uit. Aan tafel kun je van elkaars potje thee proeven! Zo ontdek je veel meer smaken…Hierna kun je eventueel nog eens plukken..en nog eens…en nog eens… De uitleg van de ‘workshop’ is kort maar krachtig: na de uitleg ga je zelf de tuin in met de receptjes die wij geven(de recepten worden op verzoek gemaild: kun je thuis ook aan de slag!) of je verzint zelf een heerlijke combinatie!
In deze workshop heb je de meeste recepten en in de recepten lees je veel over de eventuele gezondheidsvoordelen die de thee heeft. Wij gaan mee de tuin in om al je vragen te beantwoorden! De tweede of derde keer plukken proberen jullie het zelf! (lukt het niet dan staan wij uiteraard klaar)

Je wordt ontvangen met koffie of huisgemaakte limonade met een huisgemaakt koekje of bonbonnetje. Bij de Tea krijg je natuurlijk ook hapjes. Zoet en hartig. Zie voor ideeën wat je zoal krijgt bij het kopje ‘het eten’.

Wat krijg je?
2 tot 2.5 uur thee drinken met allerlei lekkers erbij. Wanneer je langer wilt blijven vermeld dit dan bij je reservering zodat wij de tafel langer reserveren voor jullie. Wanneer je dit niet doet is de tafel daarna helaas vaak niet meer vrij! Je krijgt een welkomstdrankje, zoete en hartige hapjes, veel recepten. Extra: je krijgt de vele theerecepten per mail thuis gestuurd wanneer je je mail adres achter laat!

Sectie

kosten: € 28,- p.p .

vanaf vijf personen.

Met minder personen? Dat is in de meeste gevallen geen enkel probleem! Neem even contact op met ons of de door jou gekozen datum gewoon door kan gaan.
duur: ongeveer 2,5-3  uur

Wat is dat?
Very healthy theetjes en happies

Je gaat in deze workshop los op de gezondste theetjes uit onze tuin. Maar eerst krijg je een welkomstdrankje in de vorm van vers geperst fruit en/of groentensap. Of kies uit onze huisgemaakte siropen, zoals lavendel, rozen of vliersiroop. Daarna laten we je een aantal gezonde theeën proeven. Hierbij krijg je ook tekst en uitleg waarom deze thee zo gezond is. We gebruiken alleen natuurlijk zoet:in de thee en in de hapjes! Uiteraard mag je hier alles over vragen. Denk aan de vele zoete plantjes uit onze tuin, maar ook hebben we allerlei andere spannende ‘zoetjes’ klaar staan!

Hierna kun je kiezen: ga ik zelf ook nog wat van deze thee plukken aan de hand van de uitgedeelde receptjes? Of laat ik ons bedienen? In het laatste geval plukken wij meer thee voor je, jij kiest welke! Ga je zelf plukken: dan helpen wij uiteraard wanneer nodig.

Bij deze Tea ligt het gezondheid aspect ook op de hapjes en de daarbij gebruikte grondstoffen:wij kiezen sowieso voor biologische producten, maar gaan bij pluk je gezond nog iets verder: geen tarwe of suiker maar wel veel groenten en fruit!
Wilt u liever toch onze gewone hapjes bij de thee: dat kan ook!

Wat krijg je?

2.5 tot 3 uur thee drinken met allerlei lekkers erbij. Wanneer je langer wilt blijven vermeld dit dan bij je reservering zodat wij de tafel langer reserveren voor jullie.
Extra: vers geperst fruit/groentensap of limonades. Je krijgt thee aan tafel geserveerd. Je mag zelf plukken of wij nemen dat uit handen. De aller gezondste theeën en recepten! Gezonde hapjes met veel fruit en groenten. (voor vele dieeten geschikt: heb je specifieke eisen: laat ons het weten!) Bij de hartige hapjes wordt extra bio kaas en vijgenbrood geserveerd. Je hebt onbeperkt toegang tot de speciale suiker alternatieven die wij aanbieden! Je mag zoveel thee plukken als je wilt.

Wij bakken op verzoek ook Plantaardig(vegan), vegetarisch, gluten-arm, lactose vrij, 100% suikervrij:maar wel alleen bij deze workshop!

Pluk... niet!

Maar stiekem toch wel, want de kruiden komn allen uit onze tuin..;)

kosten: € 22,- p.p .

vanaf 2 personen.

duur: ongeveer 2 uur

Wat is dat?

He? Niet plukken? Bij pluktea? JA!

Want dit is zo leuk! Nu we zelf in de winter een hele la vol met gedroogde kruiden uit onze tuin hebben gevuld zijn we erachter gekomen dat het ontzettend leuk is om ook met gedroogde kruiden zelf een thee samen te stellen. Steeds even afvragen waar je zin  hebt, en dat dan gaan maken. Beetje last van je buik? Venkel, munt of vrouwenmantel erin. Moe? Ginseng en munt! Zin in zoet? Wat stevia, zoethout of aztekenkruid. Slaapmutsje? Verveine en valeriaan.

Ga zo maar door…

Oke het nieuwe niet plukken, maar wel je eigen kopje thee maken ..bij Pluktea!

Hoe gaat dat?

De tafel is gedekt met grote dienbladen vol met kruiden. Gedroogde kruiden. Maar je vind ook wel een vers plantje hier en daar om in je thee te doen.

Er liggen recepten klaar die je kunt volgen. Maar je mag ook zelf expirimenteren met het maken van jouw perfecte kopje thee.*Je maakt dus kopjes thee deze keer, ook leuk om aan elkaar te laten proeven. Niet lekker? Geeft niks! Begin gewoon opnieuw! Er staan schone glazen klaar voor de volgende ronde.

Je wordt ontvangen met een welkomstdrankje in de vorm van koffie, huisgemaakte limonades of iets anders lekkers. Je krijgt van ons een kleine uitleg over het maken van de thee. Daarna worden de zoete en hartige hapjes tegelijk aan u uitgeserveerd. U kunt zelf aan de slag met maken van de thee.

* wanneer je zwanger bent, borstvoeding geeft, medicijnen gebruikt raden wij aan de recepten te volgen.

Wat krijg je?

 2 uur thee drinken met allerlei lekkers erbij. Je mag zoveel thee maken als je wilt! Wanneer je langer wilt blijven vermeld dit dan bij je reservering zodat wij de tafel langer reserveren voor jullie. Wanneer je dit niet doet is de tafel daarna helaas vaak niet meer vrij!

Heeft u vragen of wilt u direct reserveren?

Mail of bel ons voor vragen en of de door jouw gekozen datum vrij is!

Pluk alle smaken (voor grotere groepen)

kosten: € 29,- p.p .

 

PLUK ALLE SMAKEN IS EVEN NIET MEER TE BOEKEN! WELLICHT LATER IN HET JAAR WEER!

vanaf vijf personen.
Met minder personen?
Dat is in de meeste gevallen geen enkel probleem! Neem even contact op met ons of de door jou gekozen datum gewoon door kan gaan.
duur: ongeveer 3-3.5 uur

Wat is dat?
Maak je eigen thee en neem hem mee!

Deze workshop bestaat vooral uit het uitproberen van smaken door het plukken van 1-persoons porties thee. Eindigend met een glas lekkers van de kaart ontdek je zo de smaken van de verschillende kruiden uit onze tuin. De bedoeling is dat je na het proeven, een helemaal zelfbedachte thee bedenkt en plukt. Je mag eventueel deze thee na de workshop nog eens plukken om thuis te laten proeven! Is hij goed gelukt? Kom dan in onze wall of fame!

Ontvangst met koffie en/of huisgemaakte limonades  Bij de zoete hapjes serveren wij een paar potten thee uit de tuin: zo kom je alvast in de sfeer! Daarna een uitleg in de tuin:nu kun je alle verschillende smaken  gaan proeven!  Onderweg krijg je tips om straks je thee te maken! Dan is het tijd om je zelf bedachte thee uit te gaan proberen. Wij horen graag hoe hij geworden is! De middag wordt afgesloten met een glaasje van de menukaart! Daarbij serveren wij een vers brood met dipjes, mooie kazen en meer. Als toetje serveren we een mini ijsje met kruiden en iets lekkers

Uiteraard kan de middag op verzoek ook anders ingedeeld worden.

Wat krijg je?
3 tot 3.5 uur thee drinken met allerlei lekkers erbij: zoet en hartig. Eerst een pot thee van het huis. Extra hapjes: meer kaasjes, en een ijsje met wat lekkers. Je mag kruiden plukken voor huis. Een drankje van de menukaart.
Wanneer je langer wilt blijven vermeld dit dan bij je reservering zodat wij de tafel langer reserveren voor jullie. Wanneer je dit niet doet is de tafel daarna vaak niet meer vrij!

Voor de openingstijden verwijzen wij u naar de pagina contact! Pluktea High Tea.

Reserveren? Houd er rekening mee dat de zaterdagen en zondagen snel vol zitten! reserveer op tijd!
boeken op donderdag, vrijdag of een andere dag dat wij geopend zijn? dit kan! Wel openen wij vanaf 15 personen in totaal, maar bent u met minder dan kunt u altijd contact opnemen. Het is namelijk zo dat wanneer wij al anderen groepen geboekt hebben staan op een datum, dat u er vaak prima bij kunt met minder personen, uiteraard aan uw eigen tafel! Eigenlijk hebben we bijna nooit iets af moeten zeggen voor minder personen in de afgelopen 6 jaar: neem gewoon contact met ons op of er op de door u gekozen datum al een boeking staat!
 

EXTRA’S

Eventueel kunnen de Tea’s uitgebreid worden met meer hapjes zodat het een volwaardige lunch of diner wordt. Denk aan brownies, mini groentetaartjes, zoute salie-stengels, een soepje,  een kaasplankje met roggebrood of ander lekker brood, mini wraps met zalm of fingerfood sandwiches.  Zie ‘het eten’ voor meer ideeën. Neem even contact op voor de prijzen. Natuurlijk kunt u bij ons ook terecht voor een glas vers geperst fruitsap, frisdrank of sap. Ook hebben we een menu- kaartje met (borrel)hapjes. Het is fijn als u van te voren aangeeft hiervan gebruik te willen maken zodat wij genoeg tijd inplannen voor uw uitje
Inbegrepen is:
• Thee (ook heerlijke theezakjes ):  zoveel u wilt
• Koffie (alleen gewone koffie: speciale koffie soorten zoals cappuccino/espresso dient u apart te betalen)
• Per persoon voldoende hapjes, taarten, scones etc.
• welkomstdrankje

 Pluktea High TeaWorkshop

NIEUW: de Mini Tea

 

Niet zoveel tijd? Of hoef je niet zoveel high tea hapjes? Maar toch zelf thee plukken?

Dat kan nu ook! Boek een Mini tea.
wat krijg je: 1 uur thee drinken en plukken, daarbij kun je kiezen uit de volgende hapjes:
– een hartige etagere met brood, kaasje ,olijven, kruidenboter en alioili. of:
– een zoete etagere met scones, huisgemaakte jam en room en een taartje
je wordt ontvangen met een welkomstdrankje, we leggen uit hoe je thee plukt, daarna kun je thee plukken of ons thee voor je laten plukken. je kunt 2 x een pot thee plukken.

 

voor € 11.50 per persoon.

(VANAF 2 PERSONEN, MAAR DEZE TEA GAAT PAS DOOR WANNEER ER OOK ANDEREN GROEPEN OP EEN DAG GEBOEKT STAAN)

Wat ook kan is een compleet verzorgde lunch bij ons boeken, daarbij krijg je verse thee van ons aan tafel geserveerd of je mag zelf plukken. Meer info over de lunch? neem contact op!