Het brood van Pluktea.

Ons Brood is vers gebakken en wordt gemaakt met veel geduld en liefde op een stenen ovenvloer. Het staat vaak dagen te rijzen, waardoor de broden makkelijker verteerbaar en veel smakelijker zijn.
We werken met authentieke recepten en ambachtelijke bereidingswijzen. 

Voorlopig maken wij 3 soorten brood en alleen op bestelling**:

*  Desem boule. bruin of wit. 
*  Frans landbrood. wit.
*  Ficelle : dunne stokbroodjes met sesamzaad

** We maken deze soorten op bestelling, en we proberen ervoor te zorgen dat ze op onze openingstijden ook op voorraad zijn, wat niet wil zeggen dat dit dus altijd lukt 🙂
Soms bewaren we ook brood in de vriezer voor de dag-verkoop.

Soms bakken we ook notenbrood, een fougasse, wraps, pistolets of hebben we ander “klein brood”, denk aan  hamburgerbroodjes, crackers, pitabroodjes, of een verse pizza bodem (om zelf te beleggen thuis) 

 

Op is op

De winkel gaat in april open.

In het begin is er weinig brood, eerst willen we zien hoe het loopt. We houden niet verspilling. Wil je niet mis grijpen? Bestel  je brood uiterlijk 4 dagen van te voren.

 

De broodjes zijn altijd ongesneden. Zorg voor een goed mes thuis.

Ons brood is plantaardig, suikervrij en biologisch. Oh en…heel erg lekker!

Daarnaast is ons brood voedzaam en makkelijk verteerbaar.