Op ons “eiland tussen het groen”…

High Tea Zuid Holland.

…vind je naast ons grote terras ook een kwekerij, een voedselbos in aanleg,  groentetuin en een kruidentuin. Uiteraard kan je ook binnen zitten: in een heerlijk lichte kas! Mocht je zin hebben in een wandeling na de tea of lunch dan kan dit in de nabije omgeving.

Pluktea ligt in Boskoop. Bekend om zijn vele kwekerijen en slootjes. Wij zitten buiten het centrum van Boskoop, in een groen en waterrijk gebied. Je waant je echt even uit de drukte. Op ons terras kun je uitpuffen onder de dak-plataan of onder de appelboom. Ga lekker bij het water zitten of juist heerlijk beschut achter de wuivende bamboe. We hebben grote tafels op ons terras maar ook intieme plekjes met kleine tafels. Loop een rondje over onze siergrassen en bamboe kwekerij of breid de wandeling uit en wandel naar de voorbeeldtuinen van Grassenerf. (grassenerf.nl) Of loop een rondje door een nabij gelegen natuurgebiedje. Loop weer terug naar Pluktea voor een lekkere lunch met salade en groentes uit eigen tuin of een kopje koffie en verse thee met wat lekkers.. er kan heel veel op ons groene eiland!

 

Activiteiten in en rond Boskoop
Mocht u meerdere activiteiten willen doen op de dag dat u pluktea bezoekt kunnen wij u Grassenerf(.nl) aanraden voor een mooie wandeling door een prachtige tuin met siergrassen en waterpartijen. U kunt hier ook planten kopen.  Deze tuin is op 5 minuten afstand van Pluktea. Eventueel ook lopend vanaf ons terras te bezoeken. Er zijn uiteraard nog veel meer bijzondere kwekerijen te bezoeken.
Vlakbij Boskoop ligt ook Reeuwijk, bekend om zijn prachtige plassen. Het stadje Gouda is op een steenworp afstand. Ook erg leuk om van Pluktea door de plassen heen naar Gouda te fietsen! Voor meer uit tips verwijzen wij u graag naar de VVV Boskoop. Of kijk eens bij het kopje “wat is er nog meer” in de linkerbalk.

 

Parkeren
Wij hebben een eigen parkeerplaats, deze is niet reuze groot. Wij adviseren dan ook met elkaar mee te rijden. Wij hebben voor grote groepen eventueel zeker wel oplossingen voor meer auto’s. Vanaf onze parkeerplaats maak je een klein wandelingetje door een water en groen rijk gebiedje, daarna kom je bij PlukTea aan!

Voorzieningen voor rolstoelgebruikers, en mensen slecht ter been
Vanaf onze parkeerplaats is het nog een kleine wandeling naar ons terras. Is dit voor u niet mogelijk? Geen probleem, wij geven u graag een alternatieve route per mail zodat u vlakbij ons terras kunt parkeren.
Ons terras en binnen locatie zijn redelijk rolstoelvriendelijk, wel ligt er fijn grind.
Helaas beschikken wij nog niet over een invaliden toilet.

voedselbos.

een jaar geleden zijn wij de voorbereidingen gaan treffen voor een heus voedselbos. Deze is nu in aanleg. De komende jaren kun je gaan zien wat de ontwerper van het bos bedoeld heeft. Wat is dat, een voedselbos? het wort gekenmerkt door onderhoudsarme en duurzame aanplant voor het verkrijgen van voedsel in alle jaar getijden. Er staan fruitbomen, notenbomen, bessenstruiken en nog veel meer.
uid Holland.

Winkeltje
Wij hebben een klein winkeltje met uiteraard onze fameuze gedroogde theeën, producten uit de moestuin, zaden, (eetbare)plantjes etc

Kids
Wij hebben een mini speeltuin voor de allerkleinste. En natuurlijk buiten en binnen speelgoed. Naast het spelen bieden wij ook een speciale kinder hightea aan. (zie ‘KinderTEA’ voor info) Voor de wat grotere kids hebben wij een bootje, een jeu de boule baan en uiteraard mogen ze lekker spelen in ons natuurgebiedje. Voor alle kids hebben wij knutsel en verf spullen klaar liggen. Zorgt u dat ze een schortje meenemen?
Let wel: het spelen is op eigen risico en u moet zelf uw kinderen in de gaten houden! er is veel water op ons terrein!

Wij zitten aan de omloop 12 te Boskoop. Wanneer u bij ons boekt krijgt u van ons een routebeschrijving!

Openingstijden.

We verwijzen u graag naar de pagina contact/openingstijden voor actuele openingstijden.
Op onze openingstijden zijn wij ook open voor gasten die geen high tea hebben geboekt bij ons, maar gewoon eens willen kijken bij PlukTea. Of eens een vers kopje thee met een taartje wil komen proeven. Lunchen. Heerlijke koffie drinken. onze plantjes willen kopen. Of natuurlijk onze gedroogde thee!
 Kijk wel even op deze website bij ‘contact’ want sommige dagen zijn wij gesloten, bijvoorbeeld omdat wij afgehuurd zijn! (wij sluiten nooit op de openingstijden van pluktea, behalve wanneer niet anders mogelijk door bijvoorbeeld overmacht)

Graag tot ziens bij Pluk

 

 

 

High Tea Zuid Holland