PLUKTEA IS MOMENTEEL GESLOTEN.

De plek.

Op ons eiland in het groen…

…vind je naast ons terras ook een kwekerij, een voedselbos in aanleg, een groentetuin en een kruidentuin. Uiteraard kan je ook binnen zitten: in een heerlijke lichte kas, lekker tussen de groenten! Mocht je zin hebben in een wandeling dan kan dit in de nabije omgeving.

 

Pluktea ligt in Boskoop. Bekend om zijn vele kwekerijen en slootjes. Wij zitten buiten het centrum van Boskoop, in een groen en waterrijk gebied. Je waant je echt even uit de drukte.

Op ons terras kun je uitpuffen onder de dakplataan of onder de appelboom. Ga lekker bij het water zitten of juist heerlijk beschut achter de wuivende bamboe. We hebben grote tafels op ons terras maar ook intieme plekjes met kleine tafels. Loop een rondje over onze siergrassen -en bamboekwekerij of breid de wandeling uit en wandel naar de voorbeeldtuinen van grassenerf.nl. Of loop een rondje door een nabij gelegen natuurgebiedje. Loop weer terug naar Pluktea voor een lekkere lunch met salade en groenten uit eigen tuin of een kopje koffie en verse thee met wat lekkers. Er kan heel veel op ons groene eiland!

Winkel

Wij hebben een winkel met uiteraard onze fameuze gedroogde thee, groenten, fruit  uit de moestuin, zaden, (eetbare)plantjes, prachtige broden etc

Voedselbos of voedseltuin

Twee  jaar geleden zijn wij de voorbereidingen gaan treffen voor een heus voedselbos. Deze is nu in aanleg. De komende jaren kun je gaan zien wat de ontwerper van het bos bedoeld heeft. Wat is dat, een voedselbos? het word gekenmerkt door onderhoudsarme en duurzame aanplant voor het verkrijgen van voedsel in alle jaargetijden. Er staan fruitbomen, notenbomen, bessenstruiken en nog veel meer.

 

Picknick

 

In de zomermaanden gaan we waarschijnlijk onze beroemde picknickmanden weer aanbieden!
Je kunt de mand meenemen en elders gaan picknicken of je gebruikt de mand ter plaatse. Op het terras, op het strandje of op een privé picknick plek aan het water.
Binnenkort meer nieuws.

Activiteiten in en rond Boskoop


Mocht u meerdere activiteiten willen doen op de dag dat u Pluktea bezoekt kunnen wij u Grassenerf aanraden voor een mooie wandeling door een prachtige tuin met siergrassen en waterpartijen. U kunt hier ook planten kopen.  Deze tuin is op 5 minuten afstand van Pluktea. Eventueel ook lopend vanaf ons terras te bezoeken. Er zijn uiteraard nog veel meer bijzondere kwekerijen te bezoeken.
Vlakbij Boskoop ligt ook Reeuwijk, bekend om zijn prachtige plassen. Het stadje Gouda is op een steenworp afstand. Ook erg leuk:  vanaf Pluktea door de Reeuwijkse plassen heen naar Gouda  fietsen! 

Kids

Op ons terras is er een kleine zandbak en kleine trampoline voor jonge kinderen. Voor de wat grotere kids hebben wij een kano, een jeu de boule baan en uiteraard mogen ze lekker spelen op ons strandje. (zelf emmertjes en schepjes meenemen!)

De kano en jeu de boule baan mogen gebruikt worden voor 5 euro per half uur en een borg. 

Let wel: het spelen is op eigen risico en u moet zelf uw kinderen in de gaten houden! er is veel water op ons terrein!