PLUKTEA IS MOMENTEEL GESLOTEN.

Verse biologische groenten en kruiden

Onze moestuin.


Al jaren hebben wij een biologische groentetuin, omdat we graag verse en biologische groenten eten. Natuurlijk gebruiken  we de groenten, kruiden en fruit ook voor onze (lunch) gasten.
Dit jaar gaan we ook groenten en fruit  verkopen in ons winkeltje. 
Denk aan bladgroentes, verse sla in verschillende vormen. Maar ook aan asperges, radijs, verschillende soorten bonen en kolen. Uiteraard ontbreken de tomaten in allerlei kleuren niet. 
via social media houden we onze bezoekers up to date wat er op dat moment te koop is. Rechtsboven vind je onze links naar insta en Facebook.

Fruit

Wanneer er voldoende fruit is, bieden wij dit ook aan. Afkomstig uit het voedselbos en de moestuin. Denk aan bessen, pruimen, kiwi’s, appels maar ook rabarber, kaki’s en veel meer.

 

Kruiden en eetbare bloemen

In het seizoen worden er ook bossen kruiden als munt, koriander, peterselie of basilicum aangeboden. Soms hebben we ook prachtige eetbare bloemen.

 

Groenten pakketjes.

Soms zijn er ook pakketjes te koop. Denk aan een Curry of soep pakket. Alle producten die je nodig hebt zitten hier dan in. Hier hoort natuurijk een receptje bij.

 

Wat fijn is om te weten.

Soms zal het aanbod kleiner zijn dan de vraag. Op is op.
Wil je zeker zijn dat  je favoriete moestuinproduct aanwezig is? reserveren via de mail is dan een optie. 

Duurzaam

 

Mest

Alle planten hebben voeding nodig. Wanneer je de grond intensief gebruikt zal je ook voeding moeten geven. Onze moestuin is naast biologisch, ook plantaardig. We gebruiken geen dierlijke mest. We bemesten vooral met zeewier en andere plantaardige meststoffen. 

We zorgen goed voor de bodem en het bodemleven. Dat betekent: wisselteelt, compost maken, groenbemesters en zorg voor alles wat in de bodem leeft. Het betekent ook dat een oogst weleens mislukt en dat je dat dan gewoonweg accepteert. 

 

Water geven.

Aangezien droogte door intensieve landbouw, veeteelt en de opwarming van onze aarde een steeds groter probleem wordt proberen we goed om te gaan met “water geven”. Er wordt water opgevangen en we  geven water uit ons helofytenfilter. Dit is een afgesloten water bassin wat gezuiverd wordt door (water-) planten. Schoon water dus. Het water bassin is bij ons geen plastic bak maar een afgesloten natuurgebiedje met vele water partijen. 

 

Insecten en andere dieren.

Uiteraard vinden wij het belangrijk dat insecten en alle andere  diertjes het ook naar hun zin hebben bij ons.  We beschermen gewassen op een diervriendelijke manier. Daarnaast zorgen we ervoor dat er bij iedere oogst er ook iets voor hen achter blijft.

weetje…

Fruitleer

Wanneer wij heel veel fruit uit de tuin kunnen oogsten maken wij van het overschot graag fruitleer.. Wat is dat? Eigenlijk is het gedroogd fruit, wat je bijvoorbeeld op kunt rollen. J kunt er ook snoepjes voor kids van maken!  
In het seizoen is dit te koop.