het-eten-van-pluktea-hightea

Vegan Friendly logo (150x70)

Wij bakken vrijwel alles zelf! Wij proberen zoveel  mogelijk mens-, milieu- en diervriendelijk te bakken. Dit betekent  dat wij onze ingrediënten vrijwel altijd biologisch inkopen. Uiteraard werken wij ook seizoensgebonden. Naast dat dit spannender in de keuken is ,is het ook praktisch: wat er bij ons groeit in de tuin gebruiken we ook!

 

Wat kan je verwachten?Biologisch eten High Tea.
Wij maken per persoon voldoende hartige en zoete hapjes. Wij maken in ieder geval per persoon: taart,  cakeje’s, verschillende soorten koekjes, scones, een goed gevulde mand met lekker brood en  lekkers wat je erop kunt doen, denk aan allioli,  pesto, en een botertje.Ook maken we lekkere hartige hapjes, warm en koud. De ervaring van de afgelopen 8 jaar leert dat er altijd voldoende hapjes zijn!

 

Maar pin ons niet vast op wat we maken!! het kan zomaar zijn dat de kok geen zin had om scones te maken, en dat er een heerlijk extra taartje op de etagere ligt. Of de kok dacht opeens wat anders te gaan maken dan pesto…en er ligt bijvoorbeeld dan een extra hartig hapje op de etagere.

 

Wij hebben ook een menukaart met hapjes en drankjes erop, eventueel kunt u op de dag zelf daar ook gebruik van maken.

 

Voedsel allergieën en dieetwensen

Wanneer u een allergie of intolerantie heeft voor een voedingsmiddel, laat ons dit dan van te voren weten! Wij bakken alles vers en zo kunnen wij rekening met uw wensen houden. Wij hebben veel kennis over voeding maar in het geval van een ernstige allergie raden wij u aan ons zeer goed te informeren en geven geen garantie dat er geen kruis besmetting kan optreden. Het gebruik van al onze hapjes is dan ook op eigen risico!Biol


Wilt u liever suikervrij, lactose vrij, gluten arm, of tarwe vrij eten? Dat kan. We hebben ons hierin gespecialiseerd de afgelopen jaren en krijgen er veelvuldig goede berichten over terug van onze gasten.  Graag wel van te voren doorgeven en kies voor de workshop “pluk je gezond”. 


Biologisch eten High Tea.

Een tipje van de sluier…B

Hieronder zullen we een tipje van de sluier oplichten van wat we de afgelopen jaren zoal gemaakt hebben. Deze lijst is uiteraard niet volledig en zal zeker nog langer worden de komende jaren…Biologisch eten High Tea.

 Scones of buttermilk biscuits (ieder seizoen verschillend: scones met lavendel, goudsbloem, noten, tijm of scones gemaakt van oergranen zoals kamut en spelt)

• Brood (stokbrood, vijgenbrood, rozemarijnbroodjes, notenrozijnen brood, turks brood met karwij, pompoenpittenbrood, notenbrood,  frans brood,  speltbrood met tomaatjes en vele andere)

 ‘broodstengels’ (met uiteraard kruiden zoals salie, tijm, hyssop of met oude kaas)

• Hartige poffertjes ,mini quiche, groententaartjes, hartige cake-jes. 

• Chocoladetaart (uiteraard van Tony’s!… met  rozemarijn, of amandelmeel, of met een  smeltende kern van chocolade .)

• Brownies (met noten, kokos, gember of een raw brownie)

• Huisgemaakte ‘bitterballetjes’, home made frites, mini pizza’s e.d

• jam, confituur, chutney, sausjes: alles uit eigen keuken!

• Theekoekjes, Lavendelkoekjes, Chocolademunt-koekjes, limoenkoekjes, gelukskoekjes, kaneelkoekjes, makarons,  karamelkoekjes en vele anderen.

• Japanse ijsthee, ijsthee met citroenbergamot, Pluk IceTea (ijsthee zoals alleen Pluk Tea hem kan maken). Mocktails, vlier/verveine icetea en vele anderen..

• Goudsbloemcakejes, bananencake, chocobommetjes….

• Walnotentaart, aardbeien gebakjes, bramentaart, appel/perentaart, kwarktaart, cheese cake, carrot cake, vruchtentaart…

• Notenmuffins, bosbessenmuffins, appelmuffins….Biologisch eten High Tea.

• Huisgemaakte bonbons met zwarte thee of zachte vulling, chocolade lolies…

• Lavendelroomijs, muntijs, verveine granita, kinderijsjes met vers fruit e.d.

• Huisgemaakte siropen: munt , citroenmelisse , vlierbloesem , viooltjes, rozensiroop, e.d.


wij zijn gespecialiseerd in het bakken van heerlijk veganistisch gebak en hapjes!

ogisch eten  High Tea.

Biologisch eten High Tea.