het-eten-van-pluktea-hightea

Wij bakken zoveel mogelijk zelf! Wij proberen zoveel  mogelijk mens-, milieu- en diervriendelijk te bakken. Dit betekent  dat wij onze ingrediënten vrijwel altijd biologisch inkopen. Uiteraard werken wij ook seizoensgebonden. Naast dat dit spannender in de keuken is ,is het ook praktisch: wat er bij ons groeit in de tuin gebruiken we ook!Wij zijn een overwegend vegetarisch restaurant. ologisch eten High Tea.

Wat kan je verwachten?Biologisch eten High Tea.
Wij maken per persoon voldoende hartige en zoete hapjes. Wij maken in ieder geval per persoon: taartjes, een cakeje, verschillende soorten koekjes, scones, een goed gevulde mand met lekker brood en een uitgebreid assortiment aan lekkers wat je erop kunt doen, denk aan allioli,  pesto, botertjes, bio kaas etc. Maar ook olijfjes, huis-gebrande nootjes en chutney. Vaak wordt er ook een warm hapje geserveerd. Bij Pluk alle Smaken wordt dit nog verder aangevuld met meer kaasjes, een drankje van de kaart, en een zelfgemaakt ijsje met wat lekkers. Bij Pluk Je gezond krijg je ook een meer uitgebreide hartige etagere: meer biologische kaasjes.Er word gebruik gemaakt van veel groente en fruit in de hapjes.
Maar we hebben vaak ook verrassingen omdat we bakken zo leuk vinden!  Vraag gerust wat u krijgt wanneer u reserveert want dit wisselt per seizoen. De ervaring van de afgelopen 5 jaar leert dat er altijd voldoende hapjes zijn!Biologisch eten High Tea.

Mocht u meer hapjes willen zodat u een flinke lunch heeft, dan kunt u contact met ons opnemen voor de mogelijkheden! Wij hebben ook een menukaart met hapjes en drankjes erop, eventueel kunt u op de dag zelf daar ook gebruik van maken.


Wij bakken op verzoek ook plantaardig (vegan), vegetarisch,  lactose vrij, suikervrij, gluten arm of tarwe vrij. Graag wel van te voren vermelden en kies voor de workshop “pluk je gezond”logisch eten High Tea.

Hieronder zullen we een tipje van de sluier oplichten van wat we de afgelopen jaren zoal gemaakt hebben. Deze lijst is uiteraard niet volledig en zal zeker nog langer worden de komende jaren..(deze lijst bevat voorbeelden van hapjes, het zegt niet dat u deze hapjes ook daadwerkelijk krijgt) gisch eten High Tea.

 Scones of buttermilk biscuits (ieder seizoen verschillend: scones met lavendel, goudsbloem, noten, tijm of scones gemaakt van oergranen zoals spelt)

• Brood (vijgenbrood, rozemarijnbroodjes, notenrozijnen brood, turks brood met karwij, pompoenpittenbrood, notenbrood,  frans brood,  speltbrood met tomaatjes en vele andere)

 ‘broodstengels’ (met uiteraard kruiden zoals salie, tijm, hyssop of met oude kaas)

• Hartige poffertjes (met kaas en allerlei kruiden uit de tuin),mini quiche, groententaartjes, hartige cake-jes. 

• Chocoladetaart (uiteraard van Tony’s!… met  rozemarijn, of amandelmeel, of met een  smeltende kern van chocolade .)

• Brownies (met noten, kokos, gember of een raw brownie)

• Huisgemaakte ‘bitterballetjes’, mini hamburgertjes(sliders), home made frites, mini pizza’s e.d

• jam, confituur, chutney, sausjes: alles uit eigen keuken!

• Theekoekjes, Lavendelkoekjes, Chocolademunt-koekjes, limoenkoekjes, gelukskoekjes, kaneelkoekjes, makarons,  karamelkoekjes etc.

• Japanse ijsthee, ijsthee met citroenbergamot, Pluk IceTea (ijsthee zoals alleen Pluk Tea hem kan maken). Mocktails, vlier/verveine icetea, huisgemaakte aardbeien limonade en vele andere…

• Goudsbloemcakejes, bananencake, chocobommetjes, cupcakes.

• Walnotentaart, aardbeien gebakjes, bramentaart, appel/perentaart, kwarktaart, cheese cake, carrot cake, vruchtentaart…

• Notenmuffins, bosbessenmuffins, appelmuffins….Biologisch eten High Tea.

• Huisgemaakte bonbons met zwarte thee of zachte vulling, chocolade lolies…

• Lavendelroomijs, muntijs, verveine granita, kinderijsjes met vers fruit e.d.

• Huisgemaakte siropen: munt , citroenmelisse , vlierbloesem , viooltjes, rozensiroop, e.d.

Voedsel allergieën
Wanneer u een allergie of intolerantie heeft voor een voedingsmiddel, laat ons dit dan van te voren weten! Wij bakken alles vers en zo kunnen wij rekening met uw wensen houden. Wij hebben veel kennis over voeding maar in het geval van een ernstige allergie raden wij u aan ons zeer goed te informeren en geven geen garantie dat er geen kruis besmetting kan optreden. Het gebruik van al onze hapjes is dan ook op eigen risico!Biologisch eten High Tea.

Biologisch eten High Tea.