PLUKTEA IS MOMENTEEL GESLOTEN.

De geschiedenis van Pluktea.

Pluktea is ontstaan uit het idee dat een theezakje overschat is. Je kunt heerlijke theeën drinken van planten uit eigen tuin. Gezond, spannend en lekker. Natuurlijk is hier veel mee gexpirimenteerd, heerlijk vond ik dat: de tuin in, op zoek naar plantjes, mijn neus volgen en daar een mooi iets van samenstellen.
De planten die je hiervoor kunt gebruiken zijn er talloze, het is echt niet alleen munt of gember wat je in je kopje thee kunt doen. Er is zoveel meer te ontdekken! Uiteraard kreeg de gast er ook allerlei lekkers bij. Huis gemaakte zoete en hartige hapjes, allen Biologisch..en lekker natuurlijk…

10 jaar geleden was het nog niet zo druk, maar het sloeg wel aan… naarmate we langer bestonden werd het steeds bekender. Uit het hele land kwamen er mensen naar ons toe. Voor hightea’s, bruiloften, verjaardagen, feestjes en babyshowers. Ons terras, parkeerplaats en binnenplek werden steeds groter. De tuin werd te klein, en kreeg een metamorfose.

Mensen kwamen ook steeds vaker spontaan langs voor een kop echt goede thee of koffie. Maar ook voor onze verse lunches met producten uit de moestuin. Vier jaar geleden hebben we er ook een poosje een lunchroom naast gehad (Vunch). Ook dat was hartstikke leuk. Het bleef alleen wel steeds drukker worden. Helaas hebben we toen besloten om er weer 1 bedrijf van te maken, maar wel eentje die ook lunches ging aanbieden.

3 jaar geleden kwam de heksenborrel erbij. Wat was dat leuk! Steeds nieuwe dingen uitproberen: aftreksels, distillaten, etc. Een borrel, maar dan net even heel erg anders. Geen alcohol, maar overheerlijke superfrisse drankjes gemaakt op basis van kruiden uit onze eigen tuin. 

 

Tijdens de Heksenborrel kreeg je drankjes zoals een spannende Basilicum Mocktail, een sprankelend Zonnehoed brouwsel, een rozen ‘Gin’-tonic uit de tuin, een Vlierbloesem smoothie, een mimosa met rozemarijn en ‘prosecco’ etc. Daarnaast kreeg je allerlei lekkere hapjes. 

Vorig jaar was een “raar” jaar. Met betrekking tot de pandemie, maar ook omdat het steeds duidelijker werd dat we ermee op gingen houden. Het laatste jaar vloog voorbij… (want we misten aardig wat maandjes dat we open waren). Nu is Pluktea nog steeds Pluktea, want we plukken thee, drogen het en maken er mooie melanges van. Daarnaast plukken wij groenten, fruit, bloemen en kruiden, die we graag aan jullie willen laten proeven. Pluktea is er dus nog. Alleen net wat anders.


We denken er nu ook over na om mensen zelf te laten plukken, alleen dan geen thee, maar groentes en fruit. Hier later meer over… 


Voor nu hoop ik : tot ziens bij Pluk.